Olse Voetbal Familie Vereniging - Een kort overzicht

Iedereen die de geschiedenis van Merksem een beetje kent, kent ongetwijfeld de Kon. Olse Merksem S.C., gesticht in 1921 en een ploeg die ooit hoge toppen scheerde in de Tweede afdeling van de Belgische Voetbalbond. De drang naar meer professionalisme dreef Merksem S.C. en OLSE uiteen en de breuk was in 1975 een feit.

De OLSE voetbalvoorvechters van het eerste uur, die trouw wilden blijven aan de oorspronkelijke doelstellingen, nl. de combinatie van amateurisme en het sportieve aspect, bleven niet bij de pakken zitten. OLSE was een begrip geworden in voetbalmiddens en OLSE moest en zou, hoe dan ook, terug deze goede naam doen herleven en verdedigen!

Op zondag 26 juni 1977 de nieuwe OLSE voetbal club boven de doopvont gehouden en dit onder leiding van voorzitter Gerard Eelen. Twee ploegen sloten onmiddellijk aan bij KKSFB en trouw aan de oude idealen kwamen de spelers gewoon om te spelen. De eerste jaren betekende en gigantisch succes. Het eerste elftal promoveerde verschillende keren en met de jeugd ging het al maar beter en beter.

Het feit dat OLSE Tennis en Voetbal nu broederlijk naast elkaar hun sport beoefenden gaf dit hele project een extra stimulans. Ondertussen had de (voetbal)recessie zich ingezet: een overaanbod aanclubs zorgde ervoor dat het aantal jeugdelftallen drastisch daalde en dit legde meteen een hypotheek op het voortbestaan van de seniorenelftallen.

Maar niet getreurd echter, want in 1996 zorgde een vernieuwd bestuur met jonge gemotiveerde medewerkers, gesteund door enkel anciens ervoor dat de jeugd stilaan opnieuw de weg naar het voetbalveld aan de Laaglandlaan weer vond. Niet alleen het aantal jeugdspelers steeg crescendo, maar ook met seniors werden af en toe mooie resultaten geboekt. Zo speelde onze eerste ploeg kampioen tijdens het seizoen 2002-2003 waardoor voor de eerste keer mocht gespeeld worden in de eerste afdelling van KVV! Daarnaast gaat het met de jeugd ook sportief de goede toer op. Zo werd de afgelopen seizoenen meerdere keren succes geboekt in zowel beker- als gewone competitie en dit onder begeleiding van een aantal gediplomeerde trainers.

Een volgende mijlpaal werd dan ook de bouw van nieuwe kleedkamers, aangepast aan de noden van deze tijd en aan de groei van de club. Tijdens de zomer van 2005 werd een volledig nieuw complex neergezet met 6 kleedkamers!

Op het einde van het seizoen 2015 - 2016 stopte Stefan Jacobs als voorzitter. Na 15 jaar gaf hij de fakkel door aan Sjaak Den Dunnen die meteen een nieuw logo naar voor bracht en de naam veranderde naar OLSE Voetbal Familie Vereniging. Ook de afdeling tennis wordt mee onder de vleugels genomen van Olse.

Momenteel beschikt onze club over 4 seniorselftallen en 10 tal jeugdelftallen; in totaal meer dan 300 leden! Niettemin zijn nieuwe leden nog steeds welkom, jong en oud, man en vrouw.
OLSE Voetbal Familie Vereniging, een club die groeit, bloeit en waar iedereen zich thuis voelt.